SERIE: FALLET MED DEN BLÅ BUDDHAN
 
     
 
STEN FALK OCH MYSTERIET MED DEN BLÅ BUDDHAN gick i Dagens Nyheter 2006, ett äventyr i svartvit Film Noir- och Dick Tracy-stil. Handlingen utspelas i Staden, där Falk är på jakt efter en blå jadestayett, föreställande Buddha. Den har försvunnit från det etnografiska museet i samband med en utställning av asiatiska artefakter och Sten Falk kopplas in på fallet av en brydd kommissarie Krydda. Falk finner genast några spår på brottsplatsen och ett av dem gör att han misstänker oljefettsmiljonären Hugo Sviskon för att vara den som ligger bakom stölden.

 

söker jobbet, utklädd till den paranta Svea Borg som tydligen imponerar stort på den lille snuskgubben Sviskon. Han gör sina närmanden, men Falk avvisar honom bestämt. Det var nästan att Sviskon hade känt pistolen som Falk stuckit ner mellan kuporna i BH:n.
Falk upptäcker snart att han är på fel spår och börjar nysta upp tråden i andra änden. Detta leder Falk leder åt ett helt oväntat håll.

Du kan få reda på vad som händer sen om du laddar ner hela serien i pdf-format. Den går att läsa på skärmen eller skriva ut i A4-format. En pdf-läsare hämtar du gratis här om du inte redan har en installerad.

Ladda ner serien som pdf
STARTSIDA

 

Nu gäller det för detektiven att kunna spana på honom, osedd. Av en slump annonserar Sviskon efter en ny hushållerska och Sten Falk